Arama

PMD’den Karanlık Gecenin Öyküsü kitabı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin milletvekillerinin ve parlamento muhabirlerinin anlatımlarının yer aldığı, Parlamento Muhabirleri Derneğince hazırlanan "Karanlık gecenin öyküsü, TBMM ateş altında" kitabı yayımlandı

PMD’den Karanlık Gecenin Öyküsü kitabı
Yayınlanma Tarihi: 2.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 02.08.2017 12:33

Parlamento Muhabirleri Derneğince (PMD) hazırlanan, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesine ilişkin milletvekillerinin ve parlamento muhabirlerinin anlatımlarının yer aldığı "Karanlık Gecenin Öyküsü, TBMM Ateş Altında" kitabı yayımlandı.

PMD'nin 16 Temmuz 2016 günü yayımladığı, darbeyi kınayan bildirisine yer verilen kitap, 262 sayfadan oluşuyor. Kitap; o karanlık gecede bombalar, kurşunlar altında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın çağrısı üzerine, dört partinin iradesi ile demokrasiye sahip çıkılarak açık tutulan parlamento çatısı altında yaşananlara ışık tutuyor.

O gece görev yapan parlamento muhabirleri ve Ankara gazetecilerinin gözlemleri, tanıklıkları ve yaşadıklarının yer aldığı kitapta ayrıca Meclisi açık tutan siyasetçilerin bir bölümünün o anlara, duygularına, ruh hallerine dönük yazıları ve röportajları da bulunuyor.

"PARLAMENTO MUHABİRLERİ AĞIR SALDIRI ANLARINA TANIKLIK ETTİ"

PMD Genel Başkanı Göksel Bozkurt, kitabın sunuş bölümünde, Gazi Meclisin, 97 yıllık tarihinde önemli badireler atlattığını, nice işgal ve kalkışma girişimlerini püskürttüğünü, darbelere maruz kaldığını, kapatıldığını ama hiçbir döneminde kendi ordusunun bir kısım mensubu tarafından bombalanmadığını ifade etti.

Fethullahçı terör örgütü mensubu bir grup askerin, 15 Temmuz 2016 gece yarısı gerçekleşen darbe girişiminde uçaklar ve helikopterle Meclis yerleşkesine bomba ve kurşunlar atıldığını hatırlatan Bozkurt, TBMM Genel Kurul salonu başta olmak üzere ana bina, ekleri ve bahçesinde ağır hasarlar oluştuğunu belirtti.

Bozkurt, 246 kişinin şehit olduğu o gece, parlamento muhabirlerinin de görev başında olduğunu, ağır saldırı anlarına tanıklık ettiğini vurguladı.

Parlamento muhabirlerinin bombaların, kurşunların yağdığı o gece ölüme meydan okuyarak halkı bilgilendirme görevini eksiksiz yerine getirdiğine işaret eden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Parlamento muhabirleri olarak, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi bir kez daha demokrasinin teminatı olduğumuzu gösterdik. O gece özgür basın demokrasinin gerçek sesi oldu, halka olanı biteni sansürsüz, engelsiz ulaştırmayı başardı. Mecliste görev yapan tüm parlamento muhabirlerinin tek temsilcisi konumundaki PMD, o gece sabaha dönerken ve Meclis hala bombalanırken yaptığı açıklama ile demokrasinin safında yerini aldı, darbe girişimini şiddetle kınadı.

PMD, parlamentonun, demokrasinin, her türlü özgürlüğün tümüyle ortadan kaldırıldığı 12 Eylül darbesinin en karanlık günlerinde herkesin sustuğu, susturulduğu, yüz binlerce insanın askeri cezaevlerine doldurulduğu, onlarca idam cezasının uygulandığı dönemde bile her fırsatta demokrasi ve özgürlüklerin yeniden kazanımı mücadelesinin ön saflarında yer aldı."

Kitapta, parlamento muhabirlerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM İdare Amirleri Ahmet Gündoğdu, Salim Uslu ve Orhan Karasayar, AK Parti Grup Başkanvekilleri İlknur İnceöz ve Mehmet Muş, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır ve HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in de aralarında bulunduğu milletvekillerinin o geceye ilişkin anlatımları ve tanıklıkları yer alıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN