Arama

27 Bin konutun yapımı devam ediyor

Terör eylemleri sonucunda yaklaşık 70 Bin hanenin zarar gördüğü Şırnak, Hakkâri, Mardin ve Diyarbakır illerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile bin 600 km'lik altyapı ve yaklaşık 30 bin konut inşa ediliyor.

27 Bin konutun yapımı devam ediyor
Yayınlanma Tarihi: 16.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.06.2017 16:56

Terör eylemleri sonucunda yaklaşık 70 Bin hanenin zarar gördüğü Şırnak, Hakkâri, Mardin ve Diyarbakır illerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile bin 600 km'lik altyapı ve yaklaşık 30 bin konut inşa ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre sene sonuna kadar zarar gören bölgelerin imarı ve ihyası gerçekleştirilerek hak sahiplerine konutları verilmesi hedefleniyor. Bölgede terör nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlara da şu ana kadar yaklaşık 500 milyon TL eşya ve kira yardımı yapıldı.
KENTSEL DİRİLİŞ
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın terör faaliyetleri sonucu yaklaşık 70 bin ev hasar gördü. Bölücü örgüte yönelik hendek operasyonlarının başarıyla tamamlanıp şehirlerin teröristlerden temizlenmesi sonrasında bölgede şehirleri ihya etme çalışmaları son hız devam ediyor. Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de hasar gören evler bölgenin geleneksel dokusuna uygun olarak yendien yapılıyor, şehirler yeni projelerle adeta diriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre sözkonusu şehirlerde yapılan konut ve altyapı çalışmalarının 2017 sonunda büyük oranda tamamlanması bekleniyor.
ŞEHİRLER MODERN ALTYAPIYA KAVUŞUYOR
Terör mağduru şehirlerde inşa edilen yeni konutların yanı sıra sözkonusu şehirlerin altyapıları da yenileniyor. Bu kapsamda Şırnak, Hakkâri, Mardin ve Diyarbakır'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 1600 km'lik yeni içme suyu kanalizasyon ve yağmursuyu iletim ve şebeke hattının inşaatı da devam ediyor.
EŞYA VE KİRA YARDIMI 500 MİLYON TL'Yİ BULDU
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre evleri terörden zarar gören vatandaşlara şu ana kadar eşya yardımı, kira yardımı ve kamulaştırma için toplam ödenen miktar yaklaşık 500 milyon TL oldu. Yapımı devam eden yaklaşık 30 bin konutun da sene sonuna kadar büyük oranda tamamlanması planlanıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN