Arama

Geri dönüşümle gelen sanat

Antalya'da geri dönüşüm (driftwood) sanatçışı Adnan Ceylan, doğadan kopup, nehir yollarıyla sürüklenerek, bir araya toplanan odun ve ağaç parçalarından çeşitli heykel ve ev aksesuarları yapıyor.

Geri dönüşümle gelen sanat

Dünyada driftwood sanatı yapan sayılı kişilerden Adnan Ceylan, yıkılmaya yüz tutmuş köy evindeki ağaçlardan masa ve sandalye, 1880'lerde Fransızlar tarafından Karadeniz'deki kömür madenlerinde kullanılan kömür vagonundan masa, 1900'lere ait matbaa makinesinin dişlilerinden dekoratif saat, kurumuş sedir ağacından at ve kartal heykeli gibi çok sayıda eser yaptı.

Geri dönüşümle gelen sanat

Türkiye'nin ünlü isimleri ile iş adamlarının ev dekorasyonları için kendisine özel sipariş verdiğini, birçoğunun da özel üretimlerinden satın aldığını belirten Ceylan, "Yaşanmışlık izleri olan eski eşyalar ve ağaçları eserlerimde kullanıyorum.

Geri dönüşümle gelen sanat

Amacım, insan emeğine ve doğaya saygı uyandırmak.

Geri dönüşümle gelen sanat

Modern malzemeyle seri üretilen pahalı eşyalar yerine doğal ve basit malzemelerden yapılmış objelerle insanın temel ihtiyaçlarının karşılanabileceğini göstermek istiyorum.

Geri dönüşümle gelen sanat

Doğaya ve geçmişe saygı duyan herkese biraz yaratıcı çaba, doğal malzemelerle ev eşyaları veya suda sürüklenmiş ağaç dalları gibi basit malzemeleri kullanarak çok değerli objeler yapılabileceğini göstermenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN