Arama

Burseya Dağı'nın stratejik önemi

Burseya Dağı, operasyonun 9'uncu gününde tamamen ele geçirildi. TSK ve ÖSO dağın en yüksek yerine Türk Bayrağı çekti. Peki, Burseya Dağı Suriye'nin neresinde? Burseya Dağı neden bu kadar önemli?

Burseya Dağı’nın stratejik önemi

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

TSK ve harekâta destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, harekâtın önceki günlerinde Bülbül beldesine bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ve Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, 740.Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak, Cinderes beldesinde de Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni ele geçirmişti.

Burseya Dağı’nın stratejik önemi

AFRİN'İN KUZEYDOĞUSUNDA

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirdiği Burseya Dağı Afrin'in Kuzeydoğusunda yer alıyor. Bu bölgede son günlerde çatışmalar şiddetlenmişti.

Burseya Dağı’nın stratejik önemi

TÜRKİYE'YE HAVAN SALDIRILARI BU BÖLGEDEN YAPILIYORDU!

TSK ve ÖSO, Afrin'in doğusundaki Azez'den sabah saatlerinde terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Burseya Dağı'na yönelik operasyon başlatmıştı. Başarılı operasyon sonucu terör örgütünün elinden alınan Buseya Dağı'ndan Türkiye'ye yönelik havan topu saldırıları gerçekleştiriliyordu.

Burseya Dağı’nın stratejik önemi

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildi.

Burseya Dağı’nın stratejik önemi

TERÖR ÖRGÜTÜ BURADAN SİVİLLERİ HEDEF ALIYORDU

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN