Arama

10 soruda John Bass Türkiye'de ne yapmak istedi?

10 soruda John Bass Türkiye’de ne yapmak istedi?

PKK'ya, FETÖ'ye sahip çıkan, Türkiye'nin kararlı terörle mücadelesini engellemeye çalışan ancak her seferinde baltayı taşa vuran ABD büyükelçisi John Bass, son olarak basın özgürlüğü konusunda da gerçek yüzünü gösterdi. ABD büyükelçileri eski Türkiye'de kendilerini buranın valisi olarak görüp, her işe müdahale ederken, John Bass'ın yeni Türkiye'deki performansı nasıldı? Taha Dağlı Bass'ın gerçek misyonuyla ilgili soruları sabah.com.tr için yanıtladı.

10 soruda John Bass Türkiye’de ne yapmak istedi?

JOHN BASS, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE ÖNEM VEREN BİRİ DEĞİL MİYDİ?

Obama döneminde Türkiye'de basın özgürlüğü ihlal ediyor diye ABD yönetimi bir kampanya başlattığında, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, bunun sözcülüğünü yapmıştı, "ülkem basın ve ifade özgürlüğünü temel anayasal değer olarak görmektedir" demişti. Bass'ın bugünkü tavrı tam ABD'nin basın özgürlüğü meselesinde de çifte standart uyguladığının çok net bir göstergesi.

10 soruda John Bass Türkiye’de ne yapmak istedi?

ABD PYD-PKK'YI SİLAHLANDIRIRKEN BASS NE DEMİŞTİ?

Bass, Obama döneminde ABD'nin Suriye'de PYD teröristlerine ağır silahlar verdiği ayyuka çıktığı dönemde bile PYD'yi savunmuş, "PKK ile aynı değil" demiş ve üstelik ABD'nin PYD'ye silah vermediğini iddia etmişti. PYD terör örgütüne Trump döneminde silahlar resmen verildiğinde de bu konuda suspus olmuştu.

10 soruda John Bass Türkiye’de ne yapmak istedi?

BASS PKK'YA NASIL SAHİP ÇIKMIŞTI?

Türkiye 15 Temmuz kanlı darbe girişimini atlatmış, bir yandan FETÖ diğer yandan PKK terör örgütünün saldırılarıyla karşı karşıyayken terörle mücadelede alınan önlemlere John Bass karşı çıkmıştı. Terör örgütü bağlantıları nedeniyle HDP'li belediyelere yönelik operasyonda, terör örgütünü savunmuş, Türkiye'nin içişlerine ve dahası en tabi hakkı olan güvenlik ve terörle mücadele hususuna karışmaya kalkmıştı.

10 soruda John Bass Türkiye’de ne yapmak istedi?

ERMENİ MESELESİ DE BASS'IN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞININ BİR GÖSTERGESİ Mİ?

John Bass, büyükelçi olarak kendisini ABD'nin valisi sanıp Türkiye'nin içişlerine sürekli müdahale hakkı olduğunu düşünen biriydi. 24 Nisan 2016'da Ermeni iddialarının yıldönümünde de ABD Başkanlarının dahi kullanmadığı 'soykırım' ifadesini sosyal medyada kullanmış ve sonrasında gelen tepkiler nedeniyle o ifadeyi silmişti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN