Arama

Kur'an-ı Kerim'e "İsrail" tahrifatı!

Birleşik Arap Emirliklerinde basılan bir Kur'an-ı Kerim'de, İsra suresi çıkarılarak onun yerine "İsrailoğulları" suresi diye uydurma bir ek yapıldı. Sosyal medyada dolanan Kur'an-ı Kerim sayfaları için, körfez dünyasından herhangi bir yalanlama gelmedi.

Kur’an-ı Kerim’e İsrail tahrifatı!
Yayınlanma Tarihi: 30.5.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 30.05.2018 10:33

Skandalın adresi Birleşik Arap Emirlikleri. İsra yerine Ben-i İsrail yani İsrailoğulları suresi diye tahrif edilen Kur'an-ı Kerim'in sayfaları, sosyal medyada dolanıyor. Körfez dünyasından ise herhangi bir yalanlama gelmedi. BAE'nin İsrail'le arası çok iyi. 2010 yılında MOSSAD ajanlarına Dubai'de Filistinli öldürmeleri için yataklık etmişlerdi. 2012'den bu yana da İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşüyorlar.


Bilindiği üzere BAE'nin ciddi bir İsrail hayranlığı var. Haber 7'ye göre, belki de bu hayranlıktan dolayı BAE'de basılan Kur'an-ı Kerim'de İsra suresi İsrailoğulları olarak değiştirildi. İsrail'e Kur'an-ı Kerim üzerinden bir mesaj mı vermeye çalıştılar? Ya da Fransa'da Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 kişilik heyetin "Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler çıkarılsın" çağrısıyla BAE'nin İsrail hamlesi arasında bir bağ var mı?


Biri kutsal kitabımızın tahrif edilmesini istiyordu, diğeri ise direkt tahrif ediyor. Kur'an-ı Kerim'e yönelik bu hakarette İsrail mesajıyla beraber okunacak bir ayrıntı daha var. O da şu. İsra suresinin adı değiştirilmiş. Yani Mescid-i Aksa'yı, miraç mucizesini anlatan surenin adı, İsrailoğulları Suresi diye değiştiriliyor. Bunu yapanlar, tam da Kudüs sürecinde İsrail'e "Mescid-i Aksa sizindir" mi demek istiyor? BAE'de devlet eliyle yapılan bir ahlaksızlık mıdır bu, yoksa bireysel mi, o kısmını da araştırdım. Bölgeyi iyi bilenler, böyle hassas bir konuya emirlik ailesi dışında kimselerin kolay kolay cesaret edemeyeceğini söylüyor.


PEKİ KİMDİR BAE'Yİ YÖNETEN AİLE?

Hazreti Peygamberin mirasını, kutsal emanetleri, kurtarıp İstanbul'a getirten Fahrettin Paşa'ya "hırsız" diyen BAE'nin Dışişleri Bakanıydı. O iftirayı atan Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed'in abisi BAE'nin devlet başkanı olan Halife bin Zayed'dir. Halife bin Zayed Arap dünyasında ateist kimliğiyle tanınır. Halife'nin ateist olduğunu da ünlü bir Arap din alimi açıklamıştır. Onun kardeşi Muhammed Bin Zayed ise veliaht prenstir. En iyi dostu Trump'ın Yahudi damadı Jared Kushner'dir.

Ailenin soyu Nayhan kabilesinden gelir. Nahyan ailesinin kökü 9. yüzyıla uzanır, Karmatiler Devletine. Karmatiler, 930 yılında Mekke'yi işgal edip, Kabe'den Hacer-ül Esved taşını çalmıştır. 22 yıl boyunca Müslümanların hac ibadetini engellemeye çalışmışlar, hacca giden kafilelerin yollarını kesip, saldırılar gerçekleştirmişlerdir. Karmatilerin Müslümanlara yönelik bu saldırılarına Abbasiler son vermiş, Hacer-ül Esved taşı bu bozguncuların elinden alınıp, yerine konulmuştur. Günümüzde ise Filistinlileri terörist ilan eden, Kudüs'ü Siyonistlere peşkeş çeken bir ailedir, bunlar.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN