Arama

Hedef İslam!

Fransa'da, geçtiğimiz günlerde 300 kişinin imzasıyla Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki taleplere, oldukça sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bildiri ile ilgili “Bunu söyleyenlerin Kur'an-ı Kerim'den haberlerinin olmadığı çok belli de acaba ömürlerinde kendi kitapları İncil'i, Tevrat'ı veya Zebur'u okumuşlar mıdır?” dedi.

Hedef İslam!
Yayınlanma Tarihi: 8.5.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 08.05.2018 18:13

Le Parisien gazetesinin, 22 Nisan tarihli baskısında yayımlanan bildiride, Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerinin çıkarılması yönündeki taleplere sert tepkiler geldi.

Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaati temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla Kur'an-ı Kerim hakkında bildiri yayımlandı. Bildiride, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" talep ediliyordu.

YAHUDİ BİR KADININ CİNAYETİ TARTIŞMA BAŞLATTI

Tartışmalar, Fransa'da yaşlı bir Yahudi kadının öldürülmesi üzerine ortaya çıktı.

Paris'te oturduğu dairede bıçaklandıktan sonra evi ateşe verilen 85 yaşındaki Mireille Knoll cinayetinde iki kişi tutuklanmış; polis, cinayetin ırkçı saldırı olması üzerinde durmuştu. İkinci Dünya Savaşı'nda Yahudi Soykırımı'ndan sağ kurtulan Knoll'un öldürülmesi, Yahudi cemaatinde oldukça büyük öfke uyandırdı.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında ise, Paris'te Sarah Halimi isimli 60'lı yaşlarda bir Yahudi kadın 27 yaşındaki komşusu Kobili Traore tarafından darp edilmiş ve camdan atılarak öldürülmüştü. Cinayet tanıkları, Traore'nin saldırı sırasında "Allah-u Ekber" diye bağırdığını iddia etmişti.

85 yaşındaki Mireille Knoll'ün ölümü ile gözler tekrar Müslümanların üzerine çevrildi. Saldırılardan Müslümanlar sorumlu tutuluyor.

ERDOĞAN: KUR'AN'DAN HABERLERİNİN OLMADIĞI BELLİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, Fransa'daki İslam karşıtı bildiriye de değindi. Erdoğan, şu sözlere yer verdi:

"Önceki gün Fransa'da kendini bilmez bir grup çıkmış, Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkartılmasını isteyen bir bildiri yayınlamış. Bunu söyleyenlerin Kur'an-ı Kerim'den haberlerinin olmadığı çok belli de acaba ömürlerinde kendi kitapları İncil'i hiç okumuşlar mıdır veya Tevrat'ı okumuşlar mıdır veya Zebur'u okumuşlar mıdır?

Okusalar herhalde İncil'in de yasaklanmasını isterler. Ama bunların böyle bir sorunu, böyle bir derdi asla yok. Biz batı ülkelerini, İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık konusunda uyardıkça adımız kötüye çıkıyor.

Ey Batı bak; bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz. Bunu da bilin.

Siz her şeyden önce kimsiniz de bizim kutsalımıza veya kutsallarımıza saldırıyorsunuz? Biz sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz. Bunu zaten her yerde yaptınız, yapıyorsunuz, yeni tanımadık sizi. Fakat ne kadar siz bunları yapsanız da biz sizin kutsallarınıza aynı dille saldırmayacağız. Çünkü biz sizler gibi aşağılık değiliz. Bizim bir duruşumuz var, bizim bir karakterimiz var. Bizim bir yapımız var. Biz kime nerede, hangi dille konuşulacağını gayet iyi biliriz. Onun için de kim ne derse desin biz hakikatleri haykırmayı sürdüreceğiz."

"YAHUDİLERİ KUR'AN-I KERİM'E DAYANARAK KURTARDILAR!"

Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Ahmet Oğraş, bildiriye imza atan kişiler arasında Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan ve Fransa Yahudi ve Hristiyan kuruluşlarının liderlerinin de olduğuna değinerek, bunun şaşkınlık yarattığını söyledi.

Oğraş, "Avrupa'da Engizisyon döneminde Yahudi çocuklarını kurtaran Osmanlı veya Afrikalı Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'e dayanarak bunu yaptılar. Şimdi bizi, bu kitabın Yahudilere yönelik şiddetin sorumlusu olduğuna mı inandırmak istiyorlar." dedi.

ENTELEKTÜEL SAHTEKÂRLIĞI!

Fransa'da Müslümanlara yönelik kışkırtıcı ve gerçeklerden uzak tartışmaların gündeme getirilmesi için belli kesimlerin sürekli girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Oğraş, "Bugün Fransa'da bazı siyasiler, akademisyenler ve aydınların Fransız halkına zorla kabul ettirmeye çalıştıkları bir entelektüel diktatörlük vardır" diye konuştu.

Fransa Müslüman Din Adamları Konseyi Genel Sekreteri Mohamed Bajrafil da "Bu, Müslümanlara karşı saygıdan tamamen uzak bir çağrıdır" diyerek, bu durumu, makaleyi imzalayan kişilerin "Kur'an-ı Kerim hakkındaki cehaletinin yansıması ve görünür biçimde entelektüel sahtekarlığı" olarak değerlendirdi.

FRANSA'DAKİ TERCÜMELER HATALI

Bordeaux Camisi İmamı Tarık Ubru da Kur'an-ı Kerim'de öldürmeye dair bir emrin olmadığını söyleyerek, Fransa'da dini metinlerin tercümesi konusunda önemli hataların bulunduğunu vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'deki mücadele emrinin öldürme şeklinde bilinçli olarak yayıldığını aktaran Ubru, "Yahudi karşıtlığının, kaynağını Kur'an-ı Kerim'den aldığını söylemek saçmalıktır" şeklinde konuştu. Ubru, dünya genelinde meydana gelen Yahudi karşıtı söylemlerin nedeninin Müslümanlar veya İslam'ın kutsal kitabının değil, İsrail'in adil olmayan politikalarının kınanmaması olduğunu kaydetti.

"BİLDİRİ İSLÂM KARŞITLIĞINI ARTIRIYOR!"

Ülkenin tanınmış gazetecilerinden Dominique Vidal da 1946'da Fransız halkının üçte birinin Yahudileri Fransa'nın bir parçası olarak gördüğünü ifade ederek, bu oranın bugün yüzde 89 olduğunu ve ülkede Yahudi karşıtlığının sürekli bir düşüş grafiği izlediğini belirtti.

Yahudilerin ve Hristiyanların kutsal kitaplarında da şiddete ve diğer dinlerden olanlara karşı şiddet içeren mücadelelere yönelik bölümler olduğunu hatırlatan Vidal, yayımladığı bir video ile 300 imzacının Fransa'da Müslüman gençlerle ilgili iddialarının sosyal ve siyasi bir karşılığının olmadığını vurguladı. Vidal, "Bu makale, İslam karşıtlığını artırarak Yahudi karşıtlığıyla mücadeleyi savunuyor görünüyor" ifadelerini kullandı.

"DEAŞ NEYSE, BU 300 FRANSIZ DA AYNI!"

Bildiriye tepki gösteren Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "İnsanlık rehberi Kur'an'dan insan karşıtı bağnazlık ve şiddet çıkaran DEAŞ neyse, bu 300 Fransız da aynı" demişti.

Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerinin değiştirilmesi veya çıkarılması çağrıları yapan bu kişilerin "barbar ve ahlak dışı" bir taleple terör örgütü DEAŞ'ın ideolojik akrabalığına kayıt yaptırdıklarını ilan ettiklerini belirten Çelik, "DEAŞ'ın en yakın ideolojik akrabası olduklarını ancak bu şekilde anlatabilirlerdi. Ancak siyasal psikiyatrinin konusu olacak bu yaklaşım, Avrupa'nın ortasında nasıl bir barbarlığın yükseldiğini, en az DEAŞ kadar tehlikeli bu zihniyetin kendisini nasıl bazı kavramların arkasına sakladığını ifşa ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bildiriye Twitter hesabından tepki göstererek, "Modern çağda cehalet ve hamâkat bu kadar olabilir. Kur'an-ı Kerim kimsenin yapboz tahtası değildir. Kutsal kitabımızdır. Vahyolunduğu gibi kıyamete kadar korunacaktır. Antisemitizm Avrupa'da ortaya çıkmış bir nefret ideolojisidir. Bu sorunu çözmek isteyen Batılılar kendi kaynaklarını sorgulasınlar" açıklamasında bulunmuştu.

"HADDİ AŞAN PROVOKATİF TEKLİFLER!"

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı odaklar tarafından Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e karşı bir iftira kampanyası başlatıldığı ve haddi aşan provokatif teklifler dile getirildiği belirtildi.

"Bütün Müslümanların istisnasız ortak inancına göre Kur'an-ı Kerim Allah'ın indirdiği son kitaptır. Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir. Kur'an-ı Kerim'e göre inancı ne olursa olsun insan hayatı değerlidir, dokunulmazdır, hatta bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi, bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir" ifadelerine yer verilen açıklamada, Kur'an ayetlerinin bağlamından koparılarak onlara yanlış anlamlar yüklenmesinin ilmi ve ahlaki bakımdan asla tasvip edilemeyeceği vurgulandı.

MOSSAD AJANI DA ARALARINDA!

Fransa'nın İslam ve Türk düşmanlığıyla tanınan eski cumhurbaşkanı Sarkozy, eğer 2017 seçimlerini kazanırsa ülke genelinde Batılı ülkelerde burka ve bikini kelimelerinin birleştirilmesiyle kullanılan burkinileri tamamen yasaklanacağını söylemişti. Fransız kimliğine zarar verdiğini öne süren Sarkozy şu skandal fadelere yer vermişti:

"Fransız sahillerinde ve yüzme havuzlarında burkiniye izin verilmesini reddediyorum. Ülkenin tamamında yasaklanmak zorunda".

Eski Fransa Başbakanı Manuel Valls da bu sözde bildiriye imza atanlar arasında. Valls, Fransa'daki üniversitelerde başörtüsünün yasaklanması gerektiğini savunuyordu. Liberation gazetesine açıklamalarda bulunan Valls, üniversitelerde başörtüsünün yasaklanmasına ilişkin bir yasanın gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine, "Bunu yapmak gerekir. Fakat anayasal kurallar bu yasağı uygulamayı zorlaştırıyor. Yükseköğretimde laiklik kurallarının uygulanması konusunda acımasız olmak gerekir." ifadelerini kullanmıştı.

Yine Fransa Başbakanı Manuel Valls'ın ünlü markaların tesettürlü kadınlara yönelik koleksiyon hazırlamasına tepki göstererek başörtüsünün bir moda ürünü olmadığını, kadını köleleştirdiğini savunur. Valls şu skandal ifadeleri kullanmıştı: "Başörtüsü kadınlar için ne ifade ediyor, moda ile ilgili bir durum değil, taktığımız bir renk de değil, başörtüsü kadının köleleştirilmesidir."

Yine utanç dolu bildiriye imza atanlar arasında Altın Küre ödülü alan aktör Gerard Depardieu, Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni, Paris eski belediye başkanı Bertrand Delanoë, Sözde Ermeni Soykırımı'nı savunan şarkıcı Charles Aznavour, Mossad ajanı olarak adlandırılan Fransız yahudisi Bernard Henri Levy da bulunuyor.

BİLDİRİYİ İMZALAYAN UTANÇ LİSTESİ

Eliette ABECASSIS; Richard ABITBOL; Ruth ABOULKHEIR; André ABOULKHEIR; Laure ADLER ; Paul AIDANE ; Waleed AL-HUSSEINI ; Mohamed ALI KACIM ; Michèle ANAHORY ; François ARDEVEN ; Pierre ARDITI ; Janine ATLOUNIAN ; Muriel ATTAL ; Charles AZNAVOUR ; Elisabeth BADINTER ; Patrick BANTMAN ; Laurence BANTMAN ; Adrien BARROT ; Stephane BARSACQ ; Maurice BARTELEMY ; Stéphane BEAUDET ; Patrick BEAUDOUIN ; Annette BECKER ; Florence BEN SADOUN ; Georges BENSOUSSAN ; Gérard BENSUSSAN ; Alain BENTOLILA ; André BERCOFF ; Aurore BERGE ; François BERLEAND ; Françoise BERNARD ; Florence BERTHOUD ; Naem BESTANDJI ; Muriel BEYER ; Jean BIRENBAUM ; Claude BIRMAN ; Joelle BLUMBERG ; Marion BLUMEN ; Lise BOËLL ; Jeannette BOUGRAB ; Céline BOULAY-ESPERONNIER ; Michel BOULEAU ; Laurent BOUVET ; Lise BOUVET ; Fatiha BOYER ; Anne BRANDY ; Caroline BRAY-GOYON ; Zabou BREITMAN ; Claire BRIERE-BLANCHET ; Jean-Paul BRIGHELLI ; Pascal BRUCKNER ; Laura BRUHL ; Daniel BRUN ; Carla BRUNI ; François CAHEN ; Séverine CAMUS ; Jean-Claude CASANOVA ; Bernard CAZENEUVE ; Hassen CHALGHOUMI ; Catherine CHALIER ; Elsa CHAUDUN ; Evelyne CHAUVET ; Ilana CICUREL ; Eric CIOTTI ; Gilles CLAVREUL ; Brigitte-Fanny COHEN ; Marc COHEN ; Jonathan COHEN ; Danielle COHEN-LEVINAS ; Antoine COMPAGNON ; Jacqueline COSTA-LASCOUX ; Brice COUTURIER ; Fabrice D'ALMEIDA ; Eliane DAGANE ; Gérard DARMON ; Marielle DAVID ; William DE CARVALHO ; Elisabeth DE FONTENAY ; Xavier DE GAULLE ; Bernard DE LA VILLARDIERE ; Bertrand DELANOË ; Richard DELL'AGNOLA ; Chantal DELSOL ; Gérard DEPARDIEU ; Guillaume DERVIEUX ; Patrick DESBOIS PERE ; Alexandre DEVECCHIO ; Bouna DIAKHABY ; Marie-Laure DIMON ; Joseph DORE MGR ; Daniel DRAÏ ; Michel DRUCKER ; Richard DUCOUSSET ; Stéphane DUGOWSON ; Martine DUGOWSON ; Frédéric DUMOULIN ; David DUQUESNE ; Frédéric ENCEL ; Raphaël ENTHOVEN ; Francis ESMENARD ; Christian ESTROSI ; Elise FAGJELES ; Roger FAJNZYLBERG ; Luc FERRY ; Alain FINKIELKRAUT ; Pascal FIORETTO ; Marc-Olivier FOGIEL ; Renée FREGOSI ; Michel GAD WOLKOWICZ ; Aliou GASSAMAL ; Lucile GELLMAN ; Jasmine GETZ ; Sammy GHOZLAN ; Jean GLAVANY ; Bernard GOLSE ; Roland GORI ; Marine GOZLAN ; Olivia GREGOIRE ; Mohamed GUERROUMI ; Ghislaine GUERRY ; Olivier GUEZ ; Lydia GUIROUS ; Talila GUTEVILLE ; Patrick GUYOMARD ; Noémie HALIOUA ; Françoise HARDY ; Frédéric HAZIZA ; Jean-Luc HEES ; Serge HEFEZ ; François HEILBRONN ; Marie IBN ARABI-BLONDEL ; Aliza JOBES ; Arthur JOFFE ; Michel JONASZ ; Christine JORDIS ; Dany JUCAUD ; Liliane KANDEL KARIM ; David KHAYAT ; Catherine KINTZLER ; Alain KLEINMANN ; Marc KNOBEL ; Haïm KORSIA ; Julia KRISTEVA ; Rivon KRYGIER ; Estelle KULICH ; Philippe LABRO ; Alexandra LAIGNEL-LAVASTINE ; Lilianne LAMANTOWICZ ; Jack LANG ; Joseph LAROCHE ; Damien LE GUAY ; Daniel LECONTE ; Barbara LEFEBVRE ; Yoann LEMAIRE ; Pierre LESCURE ; Bernard-Henri LEVY ; Maurice LEVY ; Stéphane LEVY ; Michèle LEVY-SOUSSAN ; Marceline LORIDAN-IVENS ; Christine LOTERMAN ; Patrick LOTERMAN ; Enrico MACIAS ; Richard MALKA ; Wladi MAMANE ; Yves MAMOU ; Juliette MEADEL ; Sylvie MEHAUDEL ; Yael MELLUL ; Françoise-Anne MENAGER ; Daniel MESGUICH ; Richard METZ ; Habib MEYER ; Radu MIHAILEANU ; Yann MOIX ; Antoine MOLLERON ; Thibault MOREAU ; Jean-Jacques MOSCOVITZ ; Slim MOUSSA ; Laurent MUNNICH ; Lionel NACCACHE ; Marc NACHT ; Aldo NAOURI ; Xavier NIEL ; Sophie NIZARD ; Anne-Sophie NOGARET ; Karina OBADIA ; Jean-Pierre OBIN ; Edith OCHS ; Christine ORBAN ; Olivier ORBAN ; Marc-Alain OUAKNIN ; Yann PADOVA ; Brigitte PASZT ; Dominique PERBEN ; André PERRIN ; Serge PERROT ; Laurence PICARD ; Céline PINA ; François PINAULT ; Jean-Robert PITTE ; Nidra POLLER ; Richard PRASQUIER ; Michael PRAZAN ; Nadège PULJAK ; Jean-François RABAIN ; Marianne RABAIN-LEBOVICI ; Ruben RABINOVITCH ; Jean-Pierre RAFFARIN ; Christiane RANCE ; Jean-Jacques RASSIAL ; Renaud RENAUD ; Jean-Louis REPELSKI ; Solange REPLESKI ; Ivan RIOUFOL ; Jacob ROGOZINSKI ; Olivier ROLIN ; Marie-Helène ROUTISSEAU ; Catherine ROZENBERG ; Philippe RUSZNIEWSKI ; Boualem SANSAL ; Georges-Elia SARFAT ; Nicolas SARKOZY ; Josiane SBERRO ; Jean-Paul SCARPITTA ; Eric-Emmanuel SCHMITT ; Dominique SCHNAPPER ; André SENIK ; Joann SFAR ; Vadim SHER ; Stéphane SIMON ; Patricia SITRUK ; Jean-François SOLAL ; Paule STEINER ; Jean-Benjamin STORA ; Francis SZPINER ; Anne SZULMAJSTER ; Pierre-André TAGUIEFF ; Maud TANACHNIK ; Jacques TARNERO ; Michel TAUBER ; Daniel TECHNIO ; Julien TROKINER ; Cosimo TRONO ; Monette VACQUIN ; Henri VACQUIN ; Philippe VAL ; Caroline VALENTIN ; Manuel VALLS ; Sibyle VEIL ; Jacques VENDROUX ; Natacha VITRAT ; Sabrina VOLCOT-FREEMAN ; Régine WAINTRATER ; Laurent WAUQUIEZ ; Aude WEILL-RAYNAL ; Simone WIENER ; Annette WIEVIORKA ; Jean-Pierre WINTER ; Jacques WROBEL ; André ZAGURY ; Alain ZAKSAS ; Paul ZAWADZKIv Marc ZERBIB ; Céline ZINS ; Jean-Claude ZYLBERSTEIN.

Fikriyat

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN