Arama

Faşist partiden skandal kampanya!

Hollanda’da İslam karşıtı Özgürlük Partisi’nin (PVV) 21 Mart yerel seçimleri için hazırladığı İslamofobik seçim kampanyası filmi ülkede büyük tepkilere yol açtı.

Faşist partiden skandal kampanya!
Yayınlanma Tarihi: 19.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.03.2018 15:48

İslamofik söylemleriyle tanınan Geert Wilders'in siyasi partisi PVV'nin "İslam ölümcüldür", "İslam terördür", "İslam şiddettir" ifadelerine yer verilen filminin, kamu yayın kuruluşu NPO'da yayınlanması sert tepkilere neden oldu. Kamu kanalı NPO'nun siyasi partilere ayırdığı zaman diliminde yayınlanan ırkçı filmde İslam için en büyük düşman ifadesi kullanılıyor.

PVV'nin seçim kampanyası filmine tepki gösteren Hollandalılar, ayrımcılık içerikli bu filmin Hollanda Anayasası'nın ayrımcılığın her şeklini yasaklayan 1.maddesine aykırı olduğuna vurgu yaptılar ve Medya Komiserliği'nden filmin gösterimine son verilmesini istediler.

Medya Komiserliği ise yayın hakkının seçimlere en azından 19 belediyeden katılan siyasi partilere tanındığını ve PVV'nin bu koşula uyduğunu, kendilerinin filmlerin içeriğine karışmadığı, yalnızca teknik değerlendirme yaptığı şeklinde savundu.

BU KABUL EDİLEMEZ

İslam Demokratlar partisinin lideri Hasan Küçük, PVV filminin Müslümanlara karşı kin, nefret ve şiddeti körüklediğine dikkati çekerek, PVV ile lideri Geert Wilders hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Hasan Küçük, "Aileler tam akşam yemeği için masaya oturacakları saatlerde televizyondan Müslüman düşmanlığına, yabancı korkusuna ve hoşgörüsüzlüğe maruz kaldılar." diyerek, NPO'nun özür dilemesi gerektiğini kaydetti. "Bizim gözümüzde PVV, ülkede yaşayan bazı vatandaşların dinini kötüleyerek tehlikeli ve ölümcül olduklarını belirtip dışladığı için tekrar kanunu çiğnedi. Bu kabul edilemez ve bütün siyasi partiler tarafından kınanması gerekir. Başbakan Mark Rutte'nin film hakkında sadece 'iğrenç' olduğunu açıklamasını zayıf buluyoruz. Ülkenin başbakanı olarak İslam ve yabancı düşmanlığına karşı daha sert çıkış yapması gerekir." şeklinde konuştu.

PVV'den ayrılan Arnoud van Doorn, "Bu reklam filmi Islam'a hakaret içeriyor. Kin ve nefret saçıyor" dedi.

Müslümanlara ve gayrimüslimlere çağrıda bulunan Küçük, "Herkesi, PVV'nin İslam düşmanlığına karşı şikayet etme çağrısında bulunuyorum. Demokratik anayasa sistemine güveniyoruz ve savcılığın PVV ve Geert Wilders hakkında ceza başlatmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

BU İLK DEĞİL

İslam ve göçmen düşmanlığıyla bilinen Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in bu ilk skandalı değil. Daha önce de 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında "Ne yazık ki darbe girişimi başarılı olamadı. Erdoğan'sız bir dünya görecektim. Buna çok sevinirdim" şeklinde yorum yapmıştı. Türkleri Avrupa'da istemediğine dair skandal bir video da yayınlayan ırkçı parti lideri, en son skandal İslomofik şeçim filmine Hollanda'daki birçok siyasi partinin yanı sıra farklı İslami kuruluşlar, ırkçı PVV'nin İslamofobik seçim kampanyası filmi ve filmi yayınlayan kamu yayın kuruluşu NPO hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İşte İslam aleyhinde o skandal kampanya:

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN