Arama

Avrupa Filistin'i tanımaya hazırlanıyor!

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Teysir Ceradat, Slovenya dahil bazı Avrupa ülkelerinin yetkililerinin Filistin'i tanıma konusunu ciddi şekilde düşündüğünü söyledi.

Avrupa Filistin’i tanımaya hazırlanıyor!
Yayınlanma Tarihi: 25.1.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 25.01.2018 12:41

Filistin'in Sesi radyosuna konuşan Ceradat, Slovenya'nın Filistin devletini tanımasının zaman meselesi olduğunu, Belçika, Lüksemburg, İrlanda ve Portekiz'in de aralarında bulunduğu bazı ülkelerinde ise konunun görüşüldüğünü ifade etti.

Fransa, İngiltere ve İspanya gibi Avrupa'daki büyük ülkelerin yetkilileriyle Filistin devletini tanımaları konusunda görüşmeler yapıldığına değinen Ceradat, söz konusu ülkelerden birinin bu yönde karar alması durumunda diğerlerinin de ona uyacağını belirtti.

"KOSOVA'NIN TANINMASINDA OLDUĞU GİBİ AB ÜYELERİ MÜNFERİT KARAR ALABİLİR"

Ceradat, son dönemde, "Avrupa Birliği'nin (AB), Kosova modelinde" olduğu gibi Filistin'in tanınması konusunda üye ülkelerin serbest bırakılması olasılığı üzerinde düşünüldüğünü kaydetti. Şubat 2008'de Sırbistan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova'nın devlet olarak tanınma süreci başlamış, AB bu konuda ortak tavır belirleyememiş ve kararı üye ülkelerin inisiyatifine bırakmıştı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN