Arama

ABD'nin kanlı elleri!

ABD, 11 eylül saldırılarını bahane ederek İslam coğrafyasında giriştiği işgallerde 1 milyon 600 binden fazla insanı katletti.

ABD’nin kanlı elleri!
Yayınlanma Tarihi: 9.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 09.10.2017 12:17

ABD, 11 Eylül saldırılarını bahane etti. İslam coğrafyası üzerindeki planlarını bir bir uygulamaya koymaya başladı. Kaos odakları harekete geçti, birçok ülke ya işgal edildi ya da terör ve karmaşanın kucağına itildi. ABD'nin devasa savunma bütçeleri savuma şirketlerine aktı, işgal edilen veya tehdit edilen ülkelerin petrol gelirleri ise batının petrol şirketlerini zengin etti. İslam coğrafyasının toprakları Müslüman kanıyla sulandı. Afganistan'ın işgaliyle başlayan süreçte bölge ülkeleri kaosa sürüklendi. ABD, sadece Afganistan ve Irak işgalinde 1 milyon 600 bin kişiyi öldürdü.

ABD, gerçeğin ortaya hiç çıkartılamadığı bir saldırıyla sarsıldı. 11 Eylül saldırılarında 2977 kişi hayatını kaybetti. Saldırı İslamofobiye zemin hazırladı.


ABD, saldırıyı bahane ederek El-Kaide ile savaşmayı gerekçe göstererek Afganistan'ı işgal etti. Hedeflerinden hiç b irine ulaşamadı. 100 binden fazla kişiyi katletti.

Afganistan'daki savaşı, Irak işgali izledi. Saddam'ın kimyasal silahlarının bahane edilerek başladığı savaşta kimyasal silahların aslında olmadığı ortaya çıktı. 1,5 milyona yakın insan katledildi. Terör örgütleri Irak'a kök saldı ve çevre ülkelere yayılma eğilimi gösterdi. 6 milyon insan mülteci durumuna düştü.

ABD'nin bölgedeki planlarını uygulamaya başlamasından önce yok denecek kadar az olan intihar saldırısı olayı, işgallerden sonra zirve yaptı. Bölge ülkeleri şiddet sarmalına girdi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN