Arama

FETÖ’cülerin iltica kapısı: Almanya

FETÖ’nün yeni sığınağı Almanya, en son diplomatik pasaporta sahip 196 Türk’ün iltica başvurusunu kabul etti. Bu da bize, terör örgütü üyelerinin iltica için Almanya’yı tercih ettiği gerçeğini bir kez daha gösterdi.

FETÖ’cülerin iltica kapısı: Almanya
Yayınlanma Tarihi: 22.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 22.09.2017 16:58

FETÖ üyesi olan bu 196 kişi, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimine destek vermek, ajanlık yaparak devletin gizli bilgilerini sızdırmakla suçlanıyorlar.

Almanya'nın sağladığı bazı imkânlar bu terör örgütü üyelerinin işine geldi, böylece teröristler yargılanmaları için Türkiye'ye gönderilmeyeceklerine, işledikleri suçlardan dolayı hiçbir cezai müeyyide uygulanmayacağına ve terör örgütü için çalışmaya devam edebileceklerine inanıyorlardı.

SUÇ İŞLEMEYE TEŞVİK EDİYOR

Bundan dolayı; özellikle terör örgütleri FETÖ ve PKK mensupları ile cinayet, gasp, tecavüz vb. suçlardan aranan bazı şüpheliler Almanya'dan sığınma talep ediyor.

Almanya'nın bu tavrı insanları adeta suç işlemeye teşvik ediyor. Almanya darbeci ve terör örgütü üyelerini kabul ederek yeni tehdit alanları oluşturuyor.

2017 İLTİCA YILI

Almanya'ya Türkiye'den yapılan iltica başvuruları 2016 yılında 5 bin 572 iken 2017 yılında bu rakam 4 bin 437'ye düştü. Kabul edilme oranları ise 2017'de artış gösterdi. 2016 da yüzde 8 olan oran, 2017 yılında yüzde 23 olarak aktarıldı.

**İltica başvurusunun reddedilmesi durumunda suçlular doğrudan Türkiye'ye gönderilmiyor.

ALMANYA FETÖ ÜYELERİNİ NEDEN KORUYOR?

Almanya, FETÖ üyelerini dünya genelinde kendi çıkarları doğrultusunda lobi oluşturmak ve istihbarat ağı elde etmek için; ayrıca Türkiye'ye karşı hassas ve gizli bilgilere ulaşmak için koruyor.

ALMANYA'DA FETÖ'YE AİT;

300 STK,
25-30 ARASI ÖZEL OKUL,
150'NİN ÜZERİNDE ETÜT MERKEZİ,
3 BİNDEN FAZLA ŞİRKET BULUNUYOR.

SADECE FETÖ DEĞİL, PKK DA FAYDALANIYOR

Almanya aynı zamanda ülke içindeki terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine de göz yumuyor. PKK faaliyetlerini Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıyor.

PKK'nın Almanya'da 14 binden fazla üyesi, 200'den fazla yan kuruluşu ve yılda topladığı milyonlarca avro geliri bulunuyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN