Arama

Suriyeli aşiretlerden PYD uyarısı!

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi, Suriyeli eski muhalif Ahmed el-Carba liderliğindeki Tayyar el-Gad'ın Arap aşiretlerini terör örgütü PYD'nin "federal projelerine" katılmaya çağırmasına tepki gösterdi.

Suriyeli aşiretlerden PYD uyarısı!
Yayınlanma Tarihi: 20.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 20.09.2017 11:02

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi'nin Şanlıurfa'daki toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Tayyar el-Gad'ın yaptığı, Suriye'nin sosyal dokusunda önemli bir unsur olan aşiret ve kabile yapısıyla oynamaktır. Tehlikeli projelerin piyasaya sürülmesiyle Suriye'nin milli ve toprak bütünlüğü tehdit ediliyor" denildi.

PYD İLE BAĞLANTISINI DUYURDU

Tüm Suriyelilerin, devrim yaklaşımlarını ve ülkenin toprak bütünlüğünün garantörü olan kabile yapısını korumak üzere birliklerini sürdürmeye çağrıldığı açıklamada, "Tayyar el-Gad, skandal bir şekilde terör örgütü PYD ile bağlantısını ve PYD'nin yürüttüğü bölünme projelerinde yer aldığını duyurdu" ifadeleri kullanıldı.

PYD'nin doğu bölgesindeki kabile ve aşiretlere yönelik sürdürdüğü terör eylemlerine karşı uyarıldığı açıklamada, Yüksek Meclis'in söz konusu terör örgütüne karşı aşiret ve kabileleri toplamaya kadir olduğu vurgulandı.

SÜREKLİ ÇAĞRI YAPIYOR

Terör örgütü PYD ile ittifak kuran Suriyeli eski muhalif Carba, Tayyar el-Gad'ı kurduğu mart ayından bu yana PYD'nin "federal projelerine" dâhil olmaları için Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi'ne sürekli çağrı yapıyor.

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi, ülkenin farklı bölgelerindeki 65 aşiret ve kabileyi temsil eden 65 üyeden oluşuyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN