Arama

İşte Barzani'nin arkasındakini ele veren kare!

Sadece İsrail’in destek verdiği bağımsızlık referandumu öncesi Barzani yandaşları hem Kuzey Irak’ta hem de yurtdışındaki belli merkezlerde mitingler düzenliyor. Mitinglerde açılan bayraklar referandum projesinin asıl sahibini gözler önüne seriyor.

İşte Barzani’nin arkasındakini ele veren kare!
Yayınlanma Tarihi: 18.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 18.09.2017 11:55

25 Eylül'de bağımsızlık referandumu düzenlemeye hazırlanan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde hazırlıklar tamamlanırken çeşitli meydanlarda yapılan kutlamalarda Kürt bayrağı ile birlikte İsrail bayrakları da açılmaya başlandı. Akşam gazetesinin haberine göre, önceki gün Duhok'taki bir stadyumda düzenlenen ve IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin de katıldığı kalabalık kutlamada seyirciler arasında birkaç yerde İsrail bayrağı açıldı. Bayrakları açanların Kürt Yahudileri olduğu sanılıyor. Barzani ise referandumu sırf Türkiye karşıtlığı için destekleyen İsrail'i adeta onurlandırır gibi açılan bayraklara gülümsemeyle karşılık verdi.

HALAYDA DA AÇTILAR

IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu kapsamında düzenlenen propaganda çalışmalarında da İsrail bayrağı kullanılıyor. Sosyal medyada yayımlanan bir görüntüde ellerinde birer Kürt ve İsrail bayrağı bulunduran bir kadın diğeri erkek iki kişinin davul zurna eşliğinde halay çektikleri görülüyor. Dün ayrıca ABD'nin başkenti Washington, İngiltere'nin başkenti Londra, Avustralya'nın Sidney ve Lübnan'ın başkenti Beyrut't referanduma destek etkinlikleri düzenlendi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN