Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Arakanlı Müslümanların can simidi: Baby taksiler

Arakanlı Müslümanların can simidi: Baby taksiler

Bangladeş’in can kurtaran simitleri olarak bilinen Baby taksiler şu ana kadar sayıları yaklaşık 1 milyona ulaşan Arakan Müslümanlarının ve yerel halkın adeta can kurtaranı halini aldı.

Arakanlı Müslümanların can simidi: Baby taksiler
Yayınlanma Tarihi: 16.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.09.2017 14:15

Güneydoğu Asya ülkelerinde sıklıkla kullanılan ve ucuz bir ulaşım aracı olan baby taksiler Arakanlı Müslümanların adeta can kurtaranı oldu.

Yolların dar ve bozuk olması nedeniyle otomobil kullanımının zorluğu ve ekonomik olarak ucuzluğu nedeniyle baby taksiler Güneydoğu Asya ülkelerinin vazgeçilmez aracı haline gelmiş durumda. Gelir düzeyi oldukça düşük bir ülke olan Bangladeş'in her yerinde bu küçük araçlar kullanılıyor.

Maksimum 4 kişinin sığabildiği bu küçük taksiler ile Myanmar'dan kaçmak zorunda kalan Arakan Müslümanlarının kamplarının bulunduğu yerlere ulaşılabiliyor.

Gidilmek istenen istikamette yolun olması veya olmaması bu araçlar için hiç önemli değil. Küçük bir pazarlık ile istediğiniz yere, istediğiniz patika yollardan ulaşılabiliyor. Genellikle renkli tasarımlara sahip bu küçük araçlar Bangladeş ekonomisinde oldukça önemli yere sahip. Otomobil satın alamayan gelir düzeyi düşük halk, araç ihtiyaçlarını bu küçük taksiler ile gideriyor.

Baby taksiler, Arakan Müslümanlarının bulunduğu kampların da vazgeçilmez araçları haline gelmiş durumda. Yerel halk sürekli olarak kamplarda bulunan Müslümanlara ihtiyaçları doğrultusunda bu küçük araçlar ile hizmet veriyor.

Özellikle Cox'bazar bölgesi çok sulak olduğundan ve çeşitli adacıklardan meydana geldiğinden bu küçük araçlardan başka ulaşım aracı kullanmak ise mümkün görünmüyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN