Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • AB: DEAŞ saflarında 2 bin 500 Avrupalı savaşıyor

AB: DEAŞ saflarında 2 bin 500 Avrupalı savaşıyor

Amerika, dünyanın gözü önünde terör örgütü PKK/PYD’ye silah ve mühimmat taşırken, Avrupa Birliği'nin Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Irak ve Suriye'de "2 bin 500 Avrupalı'nın DEAŞ için savaştığını" söyledi

AB: DEAŞ saflarında 2 bin 500 Avrupalı savaşıyor
Yayınlanma Tarihi: 12.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 12.09.2017 22:59

Avrupa Birliği'nin Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Irak ve Suriye'de "2 bin 500 Avrupalı'nın DEAŞ için savaştığını" söyledi.
Gilles de Kerchove, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada tahminlere göre Irak ve Suriye'de " DEAŞ saflarında 2 bin 500 Avrupalı'nın olduğunu" belirterek bu nedenle çatışma bölgelerinde görev yapan askeri birliklerle daha iyi işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. De Kerchove şunları söyledi:
"Irak ve Suriye'de savaşmış olan 5 bin Avrupalı var. Bunlardan bin 500'ü Avrupa'ya döndü ve yaklaşık bin kişi öldü. Geriye kalan Irak ve Suriye'deki 2 bin 500 Avrupalının bazıları çatışmalarda ölecek, bazıları ise ayrılmalarına DEAŞ müsamaha etmeyeceği için öldürülecek."

De Kerchove, DW'nin yansıttığı açıklamalarında bazı savaşçıların Somali ya da Yemen gibi diğer çatışma bölgelerine gidebileceğini, Avrupa'ya dönenlerin sayısının fazla olmasını beklemediğini söyledi.
Örgütün bu konuda strateji değiştirdiğini kaydeden Koordinatör, örgütün artık Avrupalıları savaşmak için Suriye ya da Irak'a davet etmediğini, doğrudan bulundukları ülkede saldırı düzenlemelerini istediğini söyledi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN