Arama

Almanya, FETÖ ve PKK’nın hamisi oldu

İstihbarat birimleri, FETÖ'nün hain darbe girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt dışına kaçan, özellikle bürokrasi içinde yer alan çok sayıda örgüt yöneticisinden 186'sının Almanya'nın çeşitli kentlerinde olduklarını belirledi.

Almanya, FETÖ ve PKK’nın hamisi oldu
Yayınlanma Tarihi: 6.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 06.09.2017 09:05

Türk makamlarının ayrı ayrı delil dosyası hazırlanıp iadesini istediği 186 FETÖ'cüye yine bu ülke tarafından "Siyasi sığınmacı statüsü" verildiği ortaya çıktı. FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün iade talepnamesinin, Almanya Freiburg'deki Hirzberg Str. 79102 adresinde gizlendiği belirlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), İhanet çetesinin mali (himmet) akışını gösteren raporları dosyaladı. Raporda, Hain örgütün himmet adı altında topladığı paraları Almanya'daki Gross Greaurer Volksbank'ta tuttuğu bu bankadaki hesap hareketlerini de örgütün Avrupa Mali Gelir Komitesi Mütevelli heyeti sorumluları Fatih Üniversitesi eski rektörü Şerif Ali Tekalan, Abdullah Aymaz ile Ahmet Kara'nın yürüttüğü bildirildi. Tüm bu delilleri görmezden gelen Alman makamları ise 186 hain teröristin Türkiye'ye iade edilmeleri talebini geri çevirdi.

TERÖRİSTLERİN HİÇBİRİNİ İADE ETMEDİLER!

Alman makamlarından bu güne kadar FETÖ ve PKK firarisi 3 bin 817 terör zanlısı istendi. Ancak dosyalar Federal Parlamento'da sonuçlandırılmadı. O isimler arasında PKK'nın para trafiğini kontrol eden Muzaffer Ayata, KCK ana davasının 1 numaralı sanığı Sabri Ok gibi isimler de yer alıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN