Arama

Musul'da sivillere işkenceye soruşturma

Irak'ta, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında sivillere yönelik hak ihlallerinde bulunan bazı güvenlik görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Musul’da sivillere işkenceye soruşturma
Yayınlanma Tarihi: 18.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 21.08.2017 15:56

Irak Hükümeti Sözcüsü Sadi Hadisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Irak Başbakanı Haydar el İbadi, bazı güvenlik güçlerinin sivillere yönelik hak ihlalleri yaptığını ele alan medya ve uluslararası insan örgütlerinin raporlarını dikkatle inceliyor" ifadesini kullandı.

Raporların incelenmesi için İbadi'nin talimatıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir soruşturma komisyonunun kurulduğunu belirten Hadisi, "Komisyon 20'den fazla raporu ve adı geçen kişileri soruşturuyor. Bu raporların içerisinde Alman Der Spiegel dergisinde yer alan isimler de komisyon tarafından soruşturmaya alındı. Sivillere karşı hak ihlallerinde bulunanların ifadeleri alındı, bazıları ise görevden uzaklaştırıldı" dedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporları başta olmak üzere dünya basınında, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında öncü güç konumundaki bazı güvenlik güçlerinin sivillere işkence edip, kötü muamele yaptıklarına dair raporlar yayımlanmıştı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN