Arama

Boko Haram yine saldırdı: 20 ölü

Nijerya'da Boko Haram örgütü tarafından düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi yaralandı.

Boko Haram yine saldırdı: 20 ölü
Yayınlanma Tarihi: 16.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.08.2017 13:31

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da Boko Haram örgütü tarafından düzenlenen 2 ayrı bombalı saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, ülkenin kuzeyindeki Borno Eyaleti'nde bir mülteci kampının ve bir marketin hedef alındığı iki ayrı saldırıda en az 20 kişinin öldüğünü ve 80 kişinin yaralandığını aktardı.

Boko Haram militanlarına yönelik son yıllarda düzenlenen etkili operasyonlara rağmen, örgüt Afrika'nın en fazla nüfusuna sahip Nijerya'da hala ciddi güvenlik sorunu olarak varlığını hissettiriyor.

NİJERYA'NIN KABUSU BOKO HARAM

'Afrika'nın devi' diye nitelenen Nijerya'da 2002 yılından beri varlık gösteren Boko Haram, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başladı.

Polis merkezleri başta olmak üzere kamu binalarını hedef alan örgüt, Nijerya''nın kuzeyinde 700''ü aşkın insanı öldürdü ve 3 binden fazla insanı bu olaylar sonrasında göç etmek zorunda bıraktı. 2014 yılında ise, kaçırdığı 276 kız öğrenci ile dünyada büyük yankı uyandırdı.

Muhammed Yusuf başkanlığında 2002 yılında bazı Müslüman gençler birleşerek, ülkede Batı tarzı eğitim ve öğretime karşı mücadele etmek için Boko Haram teşkilatını kurdu. Boko Haram, yerel dilde ''Batı eğitimi haramdır'' anlamına geliyor. Taliban hareketine yakınlığı ile bilinen örgüt, Nijerya''nın kuzeyinde bir İslam devleti kurulması için silahlı mücadele veriyor.

Boko Haram''ın polis, ordu, idari makamlar, okul ve kiliselere düzenlediği saldırılarda bin 500''ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN