Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Yemen'de kaçırılan üç kişi serbest bırakıldı

Yemen'de kaçırılan üç kişi serbest bırakıldı

Nobel ödüllü Yemenli aktivist Kerman'ın Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıların tarafından kaçırıldığı öğrenilen kardeşi Muhammed Abdusselam ve iki arkadaşı serbest bırakıldı

Yemen’de kaçırılan üç kişi serbest bırakıldı
Yayınlanma Tarihi: 14.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.08.2017 22:22

Yemen'de Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının elinde olduğu belirtilen Nobel ödüllü aktivist Tevekkül Kerman'ın kardeşi Muhammed Abdusselam Kerman ile iki arkadaşının serbest bırakıldığı belirtildi.

Abdusselam Kerman'ın kardeşi Halid Kerman, sosyal paylaşım sitesindeki resmi hesabından yaptığı paylaşımda, "Kardeşim Muhammed ve arkadaşları Ömer Yasin ve Abdurrahman Kehla, 37 günlük zorla kaybedilmenin ardından çıktılar." ifadesini kullandı.

Öte yandan Nobel ödüllü aktivist Tevekkül Kerman da AA muhabirine yaptığı açıklamada "kardeşi Muhammed'in serbest kaldığı" haberini doğruladı.

Tevekkül Kerman, Husiler ile Salih yanlısı güçleri, erkek kardeşi ve iki arkadaşını "zorla kaybetmekle" suçlamıştı.

Kerman, 11 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, "Kardeşim Muhammed Abdusselam Kerman ve arkadaşlarım Ömer Yasin Abdulaziz ile Muhammed Kehla bir ay önce zorla kaybedildi. Kardeşimin kaybedilme nedeni, Husilerin ülkede gerçekleştirdiği darbeye karşı aldığımız tavırdır." ifadelerini kullanmıştı. Kerman ayrıca zorla kaybedilen üç kişinin Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan ulusal güvenlik teşkilatının elinde olduğunu iddia etmişti.

Yemen hükümeti, Husileri "kontrolü altında tuttukları bölgelerde 3 binden fazla kişiyi kaçırmakla" suçluyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN