Arama

Sebastian, İslami anaokul istemiyor

Sebastian, İslami anaokul istemiyor
Yayınlanma Tarihi: 22.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 22.06.2017 15:11

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, "İslami anaokullar vergilerle finanse ediliyor, devletten yardım alıyorlar. Eğer kriterleri zorlaştırırsak, yardım alamazlar ve kapanırlar. Bence, bunlara ihtiyaç yok. İslami kreşler olmamalı." ifadelerini kullandı.

Kurz, İslami değerlerin verildiği anaokullarının yeterince Almanca eğitim vermediğini öne sürdü.

Kurz, Kurier gazetesi tarafından düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Müslüman ailelerin çocuklarını gönderdiği anaokullarının, toplumdan izole bireyler yetiştirdiğini iddia etti.

10 bine yakın çocuğun okul öncesi temel eğitimin yanı sıra İslami değerlerin de aktarıldığı bu anaokullarına gittiğine dikkat çeken Kurz, vergilerle finanse edilen okul öncesi eğitim kurumlarının, düşük seviyede eğitim verdiklerini, buralara giden çocukların yeterince Almanca öğrenemediğini savundu.

İslami kreşlerin kapatılmasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Kurz, "Bu kurumlar vergilerle finanse ediliyor, devletten yardım alıyorlar. Eğer kriterleri zorlaştırırsak, yardım alamazlar ve kapanırlar. Bundan bağımsız olarak bence, bunlara ihtiyaç yok. İslami kreşler olmamalı." ifadelerini kullandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN