Arama

Panel: Küresel Ekonomide Yükselen Ticaret Savaşları

7 Nisan Cumartesi günü SETA İstanbul’da gerçekleşecek olan etkinlik, 11:00-13:00 saatleri arasında!

Panel: Küresel Ekonomide Yükselen Ticaret Savaşları
Yayınlanma Tarihi: 5.4.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 05.04.2018 16:00

Batılı gelişmiş ülkeler, küresel finans krizinden sonra uygulamaya koydukları sanayi politikaları ve korumacı önlemler vasıtasıyla Doğu'ya kaptırdıkları rekabet üstünlüğünü geri kazanmaya çalışmaktadır. Bu amaç doğrultusunda en agresif hareket eden ülkelerin başında ABD gelmektedir.

ABD Başkanı Donald Trump, seçim sürecinde seçmenlere söz verdiği üzere Amerikalı üreticileri korumak amacıyla gümrük tarifeleri artırarak ticaret savaşlarının fitilini ateşledi. Diğer ülkelerin ABD'ye misilleme yaparak ticaret savaşlarının şiddetinin artırmasından endişe ediliyor.

Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya ve Türkiye gibi küresel ekonomi açısından önemli olan gelişmekteki ülkelerin izleyeceği yol merakla bekleniyor.

"Küresel Ekonomide Yükselen Ticaret Savaşları" başlıklı panelde küresel ekonominin istikrarı için ciddi bir tehdit olan ticaret savaşları çeşitli boyutlarıyla masaya yatırılacak olup; ticaret savaşların çıkış nedenleri, yayılma potansiyeli ve küresel ekonomiye ve Türkiye ekonomisine olası etkileri gibi kritik konu başlıkları ele alınacaktır.

Nurullah Gür'in moderatör koltuğunda oturacağı panelin konuşmacıları ise şöyle;

Ege Yazgan, İstanbul bilgi Üniversitesi

Sumru Altuğ, Koç Üniversitesi

Sadık Ünay, İstanbul Üniversitesi / SETA

Adres : Defterdar Mah. Savaklar Caddesi. No:41-43

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN