Arama

Geleneksel Mayıs etkinliği

İstanbul Üniversitesi amatör Astronomlar Kulübü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve Türkiye’nin geleneksel hale gelmiş en eski astronomi şenliği olan “Mayıs Etkinliği”, bu yıl 7-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında İÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü çatısı altında gerçekleştiriliyor.

Geleneksel Mayıs etkinliği
Yayınlanma Tarihi: 27.4.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 27.04.2018 17:17

İÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Amatör Astronomlar Kulübü (AAK), yıl boyunca birçok etkinlik düzenleyerek, bu etkinliklerde öğrencilerin ve halkın astronomi ile buluşmasına çaba harcıyor.

AAK'nın düzenlediği "Mayıs Etkinliği" Türkiye'de geleneksel hale gelmiş en eski astronomi şenliği olarak kendi türünde yapılan en kapsamlı etkinlik.

İstanbul'daki ilk, orta ve lise dengi okulların yoğun ilgi gösterdiği önemli bir astronomi etkinliği olarak "Mayıs Etkinliği"ne hafta boyunca yaklaşık 5 bin kişi katılıyor. Etkinlik, her seviyeden ve yaştan katılımcılar için farklı içeriklerin sunulduğu bir astronomi şenliği olma özelliği taşıyor.

Etkinlikte astronomi ve uzay ile ilgili konularda popüler bilim konuşmaları, gece ve gündüz teleskoplarla gözlemler, planetaryum gösterimleri, İstanbul Üniversitesi Gözlemevi ziyareti ve Wolfgang Gleissberg Astronomi Koleksiyonu ziyareti yanı sıra özellikle ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik çeşitli eğitici atölyeler de bulunuyor.

Etkinlik 7-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olup herkesin katılımına açık va ücretsizdir.


2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN