Arama

En zengin üniversite kütüphanesi İTÜ’de!

Bilim ve kültür tarihinde ilkleri başararak, cesaret veren yeniliklerin öncüsü olarak yer alan üniversite İTÜ, Türkiye'nin en zengin ve en nitelikli üniversite kütüphanesini kuruyor.

En zengin üniversite kütüphanesi İTÜ’de!
Yayınlanma Tarihi: 23.4.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 23.04.2018 12:37

En Zengin Üniversite Kütüphanesi

2,5 asırdır süregelen "Teknik Üniversiteli" ekolü, ulusal ilerlemenin ancak eğitim ve bilimle olacağına inanır. Türkiye'nin en zengin ve en nitelikli üniversite kütüphanesinin kuruluşu sadece İTÜ'lüler için değil; tüm öğrenciler, araştırmacılar, bilim insanları için eşsiz bir kaynak olarak ülke kalkınmasına katkı sağlayacak.

Özel Koleksiyonlar, Nadir Eserler

5 bini aşkın nadir eserin ve fiziki mekan sıkıntısı nedeniyle henüz kullanıma açılamayan özel koleksiyonların erişilebilir olmasıyla; bilgi toplumunun inşasına katkı akademik ve kültürel çalışmalara yeni kaynaklar sunulacak.

Küresel Prestije Büyük Katkı

Dünyanın önde gelen üniversitelerinin zengin bilgi kaynaklarıyla aynı yerde anılacak bir kütüphane varlığı ile uluslararası görünürlük - bilinirlik artacak; dünya sıralamalarında yükseliş ile ülkemizin ve İTÜ'lülerin prestijinin güçlenmesi sağlanacak.

Kültür - Bilgi Turizmi

Yeni kütüphane binası, tasarımı ve sunacağı olanaklar ile mimari açıdan uluslararası değer taşıyacak. Merkezi konumuyla İTÜ, İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistlerin sadece mimari deneyim için bile kütüphaneyi ziyaret edeceği yer olacak; şehir yeni bir turizm değeri ve simge yapı kazanacak.

İTÜ Kütüphane Projesine Nasıl Destek Olursunuz?

Özel bir kitap / yayın koleksiyonuna ya da nadir eserlere sahipseniz, bina tamamlandığında teslim alınmak üzere İTÜ'ye bağışlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için tıklayınız...

İTÜ Vakfı'na maddi yardım yapabilirsiniz.

İstanbul Valiliğinden izinli İTÜ KÜTÜPHANE BAĞIŞ hesap bilgileri
Kampanya Banka Hesap Bilgileri şu şekildedir:
Hesap Adı : İTÜ VAKFI
Banka/Şube : İş Bankası / İTÜ Ayazağa Şb.
Hesap No : 1281 – 0657677
IBAN : TR31 0006 4000 0011 2810 6576 77

Projeye destek olmak için tıklayınız...

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN