Arama

Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları 2018

ÖSYM tarafından 18 Mart 2018 tarihinde yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın sonuçları, açıklandı.

Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları 2018
Yayınlanma Tarihi: 12.4.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.04.2018 17:24

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Mart 2018 tarihinde icra edilen ''2018-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'' sonuçları https://ais.osym.gov.tr/ adresinden ilan edildii.

Sınava katılan tüm adaylar, tercih işlemlerini 24 Nisan-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Millî Savunma Bakanlığı'nın (MSB) resmi internet sitesi üzerinden yapabileceklerdir. Buradan ulaşabilirsiniz...

Yapılacak değerlendirme sonrası ikinci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanan aday kimlikleri, 11 Haziran 2018 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı'nın (MSB) resmi internet sitesinden www.msb.gov.tr ilan edilecektir.

Sonuçları öğrenmek için tıklayınız...

MSÜ 2018 SORU VE CEVAPLARI

MSÜ askeri öğrenci aday belirleme sınav kitapçıkları adayların incelemesi için ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldı. ÖSYM ayrıca soruların yüzde 10'luk bölümünü de internet sitesi üzerinden yayınladı.

TEMEL SORU KİTAPÇIĞINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN