Arama

Seramiğin ahşapla buluşması

Türkiye'de başarılı çalışmalara imza atan Alfonso Ruiz Felipe'nin 'Mareas/Gelgit' isimli seramik sergisi 14 Mart - 16 Nisan tarihleri arasında Trump Art Gallery'de sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçı, hayatın dalgalarını ve gelgitlerini yansıtan eserlerinde ışık ve gölge oyunlarına da yer veriyor.

Seramiğin ahşapla buluşması
Yayınlanma Tarihi: 17.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.03.2018 16:23


Eserlerinde renk-biçim denemesi yapan ve her bir seramik çalışmasını yalnızca elleriyle şekillendiren İspanyol sanatçı Alfonso Ruiz Felipe, 'Mareas/Gelgit' isimli sergisini Trump Art Gallery'de (TAG) sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Küratörlüğünü Kenan Bahar Derre'nin yaptığı, birbirinden renkli ve zarif dokunuşlu yaklaşık 40 farklı eserin yer aldığı sergi, 14 Mart – 16 Nisan tarihleri arasında Trump Art Gallery'de (TAG) sanatseverlerle buluşacak. Hayatın dalgalarını ve küçük & büyük gelgitlerini eserlerine yansıtan Alfonso Ruiz Felipe, yarattığı tanımsız formlu seramiklerin bazılarını ahşapla buluşturuyor, bazılarını da ışık ve gölge oyunlarıyla süslüyor. Eserlerinde elle şekillendirilmiş amorf formlar tercih ederken, yarattığı tanımsız formlarla anın duygusunu yakalamayı ve bunu sırlama tekniğiyle birleştiren sanatçı "Gelgit'li günlerden geçiyoruz"diyor ve şöyle devam ediyor:

"Dünya dağılıp dağılıp tekrar birleşiyor. Hayatlarımız bizim kararlarımız dışında şekilleniyor. Ve biz bazen dalgalı, bazen durgun; bazen mutlu oluyor, bazen içe kapanıyoruz. Gelgit'ler bittiğinde arta kalanlardan yeni bir hayat, kendimizden yeni bir kimlik yaratıyoruz. Seramikler de öznesi olduğumuz hayat gibi, dipten gelen bir duyguyla çoğu zaman tesadüfi, çamurun ve sırrın benden bağımsız kararıyla şekilleniyor. Ateşin, suyun, havanın, rengin ve hayatın dalgalarını, büyük küçük gelgitlerin izlerini taşıyor" diyor.

*Alfonso Ruiz Felipe Hakkında: 1969'da İspanya'da doğdu. Suriye, Lübnan, Beyrut ve Mısır'ın ardından Türkiye'ye gelen Alfonso Ruiz Felipe, 2006 yılında arkadaşları aracılığıyla Caferağa Medresesi'nde seramik ile tanıştı. Hızlı bir biçimde seramik alanında kendini geliştiren sanatçı, 2013 yılında Taksim Atatürk Kitaplığı sergi salonunda ikinci sergisini açtı. Türkiye ve İspanya'da pek çok karma sergiye katıldı. Çalışmaları Madrid Reina Sofía Modern Sanatlar Müzesi butiğinde hala satılmaktadır. 14 yıldır Türkiye'de yaşayan ve Türkiye'de pek çok başarılı işlere imza atan Alfonso Ruiz Felipe, seramik çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN