Arama

Onkolojide kadın imzası

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rejin Kebudi Amerika Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) tarafından “2018 Uluslararası Onkolojide Kadın Lider ve Mentor Ödülü”ne layık görüldü.

Onkolojide kadın imzası
Yayınlanma Tarihi: 15.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.03.2018 10:09

ASCO'nun 150 ülkeden, 45 bin üyesi bulunan Kanserle Savaş Vakfı tarafından her yıl onkolojide uluslararası düzeyde bir kadın lider ve mentor olarak olağanüstü başarı gösteren, meslektaşlarının akademisyen, araştırmacı olarak profesyonel ilerlemelerine önderlik eden bir kadına "Uluslararası Onkolojide Kadın Lider ve Mentor Ödülü" veriliyor.

Yurt dışındaki çocuk onkolojisinde yetkin pek çok merkez ve kuruluşla da ortak çalışmalar yapan Prof. Dr. Kebudi'ye ödülü, 3 Haziran 2018 tarihinde Chicago'da 30 bin kişinin katılımıyla yapılan ASCO kongresinde sunulacak.


"Türk Kadını Olarak Gurur Duydum"

Tüm eğitimlerini Türkiye'de alan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kebudi: "Ulusal ve uluslararası düzeyde çok değerli hocalarım oldu. Onlara her zaman minnettarım. Ben de genç doktorlarımız, onkologlarımız, kadınlarımızın iyi yetişmeleri, akademik hayatta ilerlemeleri, uluslararası düzeyde yetkin olabilmeleri için önderlik etmekten çok mutluyum. Onkolojide, özellikle çocuk onkolojisinde yıllardır hem ulusal düzeyde, hem uluslararası düzeyde çok özveriyle, çok severek çalışıyorum. Bu ödül benim için çok gurur verici. Onkolojide kadın lider ve mentor olarak verilen bu ödülü almaktan bir Türk kadını olarak da ayrıca gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Halen Uluslararası Pediatrik Onkoloji Derneğinin Eğitim Komisyonu Üyesi ve Destek Tedavi Çalışma Grubu Başkanı olan Prof. Dr. Kebudi, Türkiye'de kadın akademisyen sayısının artırılması için çalışılması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Tüm kızlarımızın okumasını, iyi bir eğitim almasını sağlamalıyız. Halen toplumumuzda bir sorun olan, kadına şiddet kabul edilemez. Bunu ancak eğitimle yok edebiliriz. Türk kadınına birçok ülkeden daha önce eğitim eşitliği ve daha birçok konuda eşitlik sağlayan Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyorum."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN