Arama

Altın madalya,sporda kadın

Pera Film, Mart programı ile spordaki kadınları selamlıyor.

Altın madalya,sporda kadın
Yayınlanma Tarihi: 14.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.03.2018 11:49

Bu seçkide, kadın sporcuların birbirinden çok farklı ve hayranlık uyandıran müthiş öyküleri sunuluyor. Kurgudan belgesele farklı seçenekler sunan Altın Madalya: Sporda Kadın programı inanılmaz kadınların gücünü ve dayanıklılığını gözler önüne seriyor.

En İyi Atlet 1980 Olimpiyat Seçmeleri'nin gerilimli ortamını yansıtıyor, Venus ve Serena dünyaca ünlü tenisçi kardeşlerin iç yüzünü emsalsiz bir anlatımla perdeye yansıtıyor, Sarah Koşmak İstiyor sadece yarış için yaşayan genç bir sporcunun kaygılarını işliyor, Yeni Nesil Kraliçeler Zanzibar'ın kararlı kadın futbol takımının öyküsünü merceğine alıyor, Mükemmel Kanada senkronize yüzme takımını güzelliğin ötesinde izliyor, Başsız Kız kendine ve ailesine yapılan tehditlere göğüs gererek ülkesi Pakistan'ı uluslararası duvar tenisi yarışmalarında temsil eden Maria Toorpakai hakkında içten bir portre sunuyor.

Kan Yolu ultra dayanıklılık sporcusu Rebecca Rusch ile pedal arkadaşı Huyen Nguyen'in 1,200 mil boyunca zorlu Ho Chi Minh Parkurunda pedal basmasını izliyor, En Uzun Yarış dünyanın en iyi uzun mesafe koşucularının yetiştiği Kenya'nın Iten yöresinde kadınların spor sayesinde yaşadıkları bölgenin sosyoekonomik yapısını nasıl değiştirdiklerini anlatıyor.

İzleyenleri büyüleyen bu öyküler, bir yandan sınırları zorlarken bir yandan da ön yargıları sorguluyor. Billie Jean King'in sözleriyle: "Şampiyonlar doğruyu başarana kadar oyunu bırakmaz."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN