Arama

SineBU’da bu ay

SineBU’da mart boyunca programda olacak 11 film birbirlerinden farklı yöntemleri ve güçlü anlatıları ile öne çıkıyor.

SineBU’da bu ay
Yayınlanma Tarihi: 13.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.03.2018 21:24

CALL ME BY YOUR NAME / BENİ ADINLA ÇAĞIR ayın en çok beklenen filmi sayılabilir. Özellikle en iyi uyarlama senaryo alanında birçok ödül alan yapım, geçen sene MOONLIGHT filminin kazandığı GLAAD ödüllerinin 2018 adaylarından ve En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Şarkı olmak üzere 4 dalda Oscar adayı. Merhamet, güven ve bilgelik anahtar kelimeleri üzerine "güneş gibi tedavi edici" bir anlatısı olan film kimi eleştirmenler için şimdiden queer sinema için öne çıkan bir eser olarak kabul ediliyor.

DADDY'S GIRL / BABASININ KIZI martta 4 seans yer vereceğimiz oldukça ayrıksı ve önemli bir belgesel. Melisa Üneri'nin yönetmenliğini yaptığı; Finlandiya-Türkiye yapımı olan film kendi deyimi ile manipülatif, baskıcı, dominant ebeveyn-evlat ilişkisini kendine has üslubu ile başarıyla işliyor. Sheffield DocFest, Zagrebdox ve !F İstanbul'da gösterilen; akıcı anlatısıyla aile tahakkümünü ele alan film ayın mutlaka görülesi işlerinden.

THE FLORIDA PROJECT kuşkusuz yılın en çok konuşulan filmlerinden biri. Cep telefonu ile çekilmiş TANGERINE (2015) ile bağımsız sinema dünyasında çokça konuşulan yönetmen Sean Baker bu sefer 35mm formatta çalışmış. Kimi eleştirmenlere göre yorum yapmaktan ve konumlanmaktan kaçan yönetmenin, filmin tamamında kompleks ve başarılı bir anlatıya ulaşması bile filmi görülesi kılmaya yetiyor. THE FLORIDA PROJECT (Walt Disney World Resort'un eski ismi) isim atfı ile beraber mekan olarak da Disney World'e bitişik olması yönetmenin söylemine duyulan merakımızı arttırmış durumda. Sadece 3 seans gösterilecek filmi ajandanıza not edin.

MUDBOUND / SAVAŞTAN SONRA özellikle Trump ABD'sinde yükselen ırkçı tartışmaların ışığında vizyona giren, empati ve adalet kavramlarını merkeze alan dönem anlatısı. Dönemin ırkçı çiftlik hayatındaki acımasızlığı ve koşulları, övgü alan işçiliği ve alışılmadık çoklu iç ses kullanımı ile aktaran filmin 4 dalda Oscar adaylığı bulunmakta. Bunlardan en önemlisi hiç kuşkusuz ilk kadın görüntü yönetmeni Oscar adayı Rachel Morrison'ın adaylığı.

STALİN'İN ÖLÜMÜ eleştirmenler tarafından üzerine çokça yazılan; çizgi roman uyarlaması bir kara komedi. 1953 Rusya'sında Stalin'in ölümü sonrası Kremlin entrikalarını sert üslubu ile ele alan film Rusya'da vizyon görmeden 2 gün önce ekstremist bir dil ile Sovyet tarihsel sembollerini aşağıladığı için yasaklandı. Bu durum BAFTA ödüllerinde 2 adaylığı bulunan filmin üzerindeki ilgiyi epey arttırmış görünüyor.

TÜRKİYE SİNEMASINDA İKİ YENİ VE ÖNE ÇIKAN FİLM

Martta SineBU'da Türkiye sinemasından iki yeni ve öne çıkan filmi görme şansınız olacak. Bunlardan ilki MARTI Ankara FF en iyi senaryo ödülünün sahibi. Film ölüm-yaşam zıtlığını ele alışı ve övgü toplamış uzun yüzleşme sekansı ile öne çıkıyor. KAR ise Adana Altın Koza FF'nde oyunculukları ve kurgusu ile tescillenmiş, cesur ve çarpıcı bir anlatı. Zaman zaman seyri zor tekniği ile kalıp dışı bir Türkiye sineması örneği olan film kimi eleştirmenlerce coğrafyamızda pek örneği olmayan gençlik filmi boşluğu için fazlasıyla umut vadediyor.

LOVELESS / SEVGİSİZ ve IN THE FADE / PARAMPARÇA kaçıranlar için ay boyunca sınırlı sayıda seans ve "Sesli Betimleme" seçeneği ile vizyonda olacak. Ayrıca ilgi gören filmler I,TONYA / BEN,TONYA ve HAVE A NICE DAY / İYİ GÜNLER istek üzerine birkaç seans ile martta vizyonda olmaya devam edecekler.

İyi Seyirler!

Biletler sadece salonumuzdaki gişede satılmaktadır. Rezervasyon veya online satış yapılmamaktadır. Gişe sadece gösterim olan günlerde ve ilk filmden 1 saat önce açılmaktadır. Kredi kartı geçerlidir. Film başladıktan sonra seansa giriş kabul edilmemektedir.

Fiyatlar:

Bü(s)k Bileti: 2 TL
BÜ Öğrenci: 4 TL
Öğrenci Bileti: 7 TL
Personel Bileti: 8 TL
Mezun Bileti: 12 TL
Tam Bilet: 17 TL

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN