Arama

Modern Türkiye'de değişim ve süreklilik

II. Modern Türkiye Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi, genç akademisyenleri Türkiye'nin siyasi, sosyal ve kültürel hayatında son derece etkili değişim ve süreklilikleri disiplinlerarası bir perspektiften tartışmaya davet ediyor.

Modern Türkiye’de değişim ve süreklilik
Yayınlanma Tarihi: 12.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.03.2018 16:00

Değişim ve süreklilikler, insanların yaşadıkları mikro ve makro gelişmelerle yakından ilgilidir. Kongre, Türkiye ve yakın coğrafyasında meydana gelen siyasi, sosyal, tarihsel, ekonomik, dini ve sanatsal değişim ve süreklilikleri mercek altına alarak incelemeyi amaçlamaktadır. Türkiye'de gizli fakat son derece hissedilen ve etkili olan değişim ve süreklilikleri keşfetmek istiyoruz.

"Modern Türkiye'de Değişim ve Süreklilik" üst başlığını taşıyan, Modern Türkiye Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi, İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi öncülüğünde, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü ve İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Dükkânı Kulübü ve İstanbul Şehir Üniversitesi DiplomasiKulübü'nün katkılarıyla 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsünde gerçekleştirilecektir. Lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik kongrenin temel amacı, son iki yüzyılda Türkiye'nin geçirdiği sosyal, siyasal ekonomik ve kültürel modernleşme sürecini analiz ederek, gelecekte bu alanda çalışma yapmayı düşünen gençler için akademik bir platform oluşturmak ve iş birliği imkânı sağlamaktır.

Bu yıl kongre Türkiye'de değişim ve süreklilik kavramları bağlamında özellikle şu konulara odaklanmaktadır: siyasal sistemler, dış politika, sosyoloji, tarih, psikoloji, uluslararası ilişkiler, göç, özgürlükler, kimlik, inanç grupları, askeri darbe, savunma, edebiyat, felsefe ve hukuk. Modern Türkiye çalışmalarının çeşitli konuları hakkında bildiri ve panel önerileri de kabul edilecektir.

Son başvuru tarihi 15 Mart 2018 olan kongrenin sunumları Türkçe ve İngilizcedir. Kongre genç akademisyenlere ve lisansüstü (yüksek lisans & doktora) öğrencilerine yöneliktir.

SEYAHAT ve KONAKLAMA

Vize Bilgilendirmesi

Türkiye tarafından ülkenize uygulanan vize rejimini öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

E-vize hakkında bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Türkiye'ye gelmek için vizeye ihtiyacı olan misafirlerimiz İsra Sakipi ile e-posta yoluyla (israsakipi@std.sehir.edu.tr) irtibata geçebilirler. Davet mektubu ve vize destek mektubu ile ilgili size destek olacağız.

Konaklama

Katılımcılara konaklama desteği verilmeyecek olup, katılımcıların konaklamalarını kendileri tarafından karşılanması beklenmektedir.

İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsündeki üniversite misafirhanemizde konaklamak isteyen katılımcılarımız için Misafir Evi ile kendilerinin iletişime geçmesi gerekmektedir. İletişim için konukevi@sehir.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Etkinlik Mekanı

İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü

Dragos Kampüsüne ulaşımla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayınız.

ÖNEMLİ TARİHLER

Son Başvuru Tarihi: 15 Mart 2018

Kabul Edilen Bildirilerin Açıklanması: 20 Mart 2018

Kayıt Tarihi: 1 Nisan 2018

Kongre Programının İlanı: 10 Nisan 2018

Kongre: 20 - 22 Nisan 2018

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN